Eides Stauder

Lewisia

Her finner du bilder av en del ulike sorter Lewisia vi har for salg. Noen sorter i begrenset mengde.

Lewisia: 

Bilder av sorter vi har under oppformering tatt i gartneriet mai.  Oppdatert 22/1-2010

 Lew-Car-Ashwood-Apr Lew-cot-Ash-Apr Lew-cot-Ash-Car-Gul

Lewisia cotyledon `Ashwood Carousel Hybrids` finnes i flere vakre farger. Disse levisia er mer kompakte og gir flere blomster enn vanlig kalifornialevisia. De passer derfor godt til planting i krukker og trau. Disse sortene er ikke tilgjengelig for salg i år.

Lew-Ashwood-Car-gul Lew-Ashwood-Car-Rosalilla Lew-Ashwood-Car-Rosa

Lewisia cotyledon . Vanlig Kalifornialevisia har vi tilgjengelig for salg i svært mange farger.

Lewisia-Lillarosa Lew-cot-Alba Lew-cot-Alba Lew-cot-Gul

Lew-cot-Orange  Lew-cot-rosalilla 

Lewisia `Joyce Halley`: Dette er en utvalgt sort av Lewisia cotyledon som må stiklingsformeres. Har ikke planter til salg av denne i år. 

Lew-cot-Joyce-Halley lewisia-rød 

Lewisia tweedyi:   Disse levisia har ekstra store blomster. De er kravstore til plantested og passer derfor best til erfarne hagedyrkere.De må plantes med god drenering og på et sted hvor det ikke blir for vått om vinteren. Har i fargene aprikos og hvit. Få planter tilgjengelig pr d.d.

Lewisia-tweedyi Lewisia-tweedyi-Alba Lewisia-tweedyi 

Lewisia longipetala `Little Plum`:   Dette er en krysning mellom lewisia cotyledon og L. longipetala. De har rosalilla blomster og smalere blad enn kalifornialevisia. De ser ut til å tåle mer vinterfuktighet enn vanlig kalifornialewisia. Trives best i godt drenert jord i steinbedet eller til planting i krukker og kar.

Lew-Little-Plum Lew-LittlePlum

Lewisia longipetala `Little Peach`:   Dette er en krysning mellom lewisia cotyledon og L. longipetala. De har ferskenfarget eller gule blomster og smalere blad enn kalifornialevisia. De ser ut til å tåle mer vinterfuktighet enn vanlig kalifornialewisia. Trives best i godt drenert jord i steinbedet eller til planting i krukker og kar. Blomsterfarge som L. tweedyi, men de er mindre, så de er et godt alternativ til de som ikke får til L. tweedyi.

BILDE av Little Peach kommer her senere.

Lewisia `Pinkie`: (L.longipetala x L.cotyledon) Kompakt blomsterrik sort som må stiklingsformeres. Har derfor kun få planter tilgjengelig for salg i år.

Lewisia-Pinkie Lew-pinkie 

Lewisia nevadensis: Snølevisia er enkel å dyrke. Den selvsår seg villig og trives best i godt drenert jord i fjellhagen. Blomstene er skinnende hvite. De springer ut om dagen, og lukker seg om kvelden. Plantene har ikke bladverk om vinteren og tåler mer vinterfuktighet enn andre lewisia. Vi har også en lignende sort med navnet Lewisia bracycalyx.

Lewisia-nevadensis

Lewisia columbiana: God til å dyrke i potte. Planten som er avbildet er nå 5-6 år gammel og har vært omplantet kun to ganger. Den har nå mange side-rosetter som hver gir en mengde blomster over en lang periode fra mai-juni. Setter også villig spiredyktig frø.

Lewisia-columbiana-Rosea 

Lewisia columbiana v.rupicola

Eides StauderNettstedskart